Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 22:51 - Леко напрегнат на почивка...
Автор: wizardsblog Категория: Други   
Прочетен: 9054 Коментари: 26 Гласове:
5

Последна промяна: 18.08.2009 19:31


...в продължение на лекия привкус на разочарование от предишния постинг...
Потеглих в петък към Бургас,компанията ме чакаше от сряда в Китен(никога не бях ходил и скоро няма да стъпя там).Свърших това,за което бях тръгнал към Бургас и се отпуснах зад волана в сладостно очакване на желаната отпуска...
Първо позитивното,колкото и малко да е то:
1.Отделих се,макар и за малко от ежедневието си...
2.Убедих се,че нужното количеството алкохол,за да подтисна мисълта..."не ми е мястото тук"...в чалга-дискотеките значително се е завишило...
3.Отметнах доста работа по време на "почивката" и събрах нужния фото-материал за новия проект...
Ето сега и негативното,под формата на изводи за бъдещето:
1.Никога повече няма да преспивам с компания в "семеен хотел"(двуетажна къща) и най-вече в тесни,преустроени в стаи гаражи-цената беше 20 лв.на вечер и както спомена "хазяина"..." който  е повярвал на репортерите,че нощувките  са 5 лева-да ходи да спи при тях за 5 лева"(еххх ако имаше някое репортерче от онези обещаващите първата вечер...щяхме да си поговорим сериозно на 4 очи за това-онова)....
2.Никога повече няма да посещавам плажове,като този в Китен-не ми харесват разни малки заливчета и това е...
3.Никога повече няма да ходя с компания в курортни селца,като Китен-няма смисъл,средната възраст е 40 години,като в сметката не слагам децата на плажуващите-просто на компания със средна възраст 21 години не и е мястото във подобен семеен тип курортно селце.
4.Задължително оттук нататък ще се занимавам лично с организирането на цялото пътуване-избор на дестинация,осигуряване на преспиване и т.н.,за да не изпадам в подобни глупави ситуации,като тази.
5.Ако "хазяина" беше тенисист,щеше да е загубил още първите два сета на нула и то само от непредизвикани грешки-първа грешка-защо всеки стар ерген си мисли,че хората,които са наели стая при него са длъжни да слушат цялата му лична история по няколко пъти на ден?!..АЗ СЪМ НА ПОЧИВКА-КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА,ЧЕ Е БИЛ ШОФЬОР НА БЕТОНОВОЗ В ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ 88-МА????втора непредизвикана грешка-защо си мисли,че ми пука каква е цената на водата на кубик там,при положение,че сме платили предварително,без пазарене и други цигании????
трета непредизвикана грешка-как ще ти е платено 24-часов престой х2=48 часа в 18 часа следобед в петък и ще вдигнеш всички в 8 часа в неделя,"за да можеш да почистиш за следващите"?????!!!!!!Алоооооо има ли някой в къщи???-Май не?!
Как..с какви очи ще си даваш телефона за връзка за следващата година 30 минути след като си събудил всички и те са били принудени да си съберат багажа за това време?!
Ами естествено,че няма да дойда в твоя "семеен хотел" дръвнико,естествено,че няма да дойда и в Китен(само Зангадор ми хареса малко-признавам си)....
6.Улиците са тесни и не стават за ходене пеш,камо ли за шофиране-паркира се където се свари и на никой не му пука.
7.Отвсякъде вонеше на неизхвърлен отпадък-тези от общината фирма за почистване нямат ли си?!!!
8.Никога повече няма да ходя в "диско-барове" със съмнителни имена на Южно-американски републики-предизвикват стомашни болки от смях още на външен вид-да не говорим за вътре и за озвучаването-тип"хоремаг"-"92 с.Големо Зрънчево-скъпи са и не си струва.
9.Ченгета по морето няма-няма и да има-пукнато ченге не можеш да видиш по улиците,а пред мен се сбиха две групи туристи с неясен произход на езиковата култура...добре,че минаха от местния СОТ,за да констатират експертно.."ами ще се бият,ще се бият и ще им омръзне"..,та да се успокоя и аз за тях....
10.Директния маркетинг по плажа от индивиди със странно шоколадов тен процъфтява...както и стомашно-чревните разстройства след това.
11.Никога повече няма да мина през Петолъчката през летните месеци-не си струва нервите-по-добре по-малкия дявол-през Средец,макар и да го ремонтират в момента и цялата кола да стане в асфалт,поне знам,че няма да изскочи някой от Светипетровите мотористи.
12.Никога повече няма да прекарвам последния ден на плаж в друг курорт(Приморско например)-просто се пукнах от яд,че не се "обърках" в петък на минаване оттам.


....странно,а аз толкова исках да ида в Несебър,както всяка друга година.....


Тагове:   несебър,


Гласувай:
5



1. анонимен - sun :)
18.08.2009 09:05
Пич прочетох ти коментара много подробно. Едно ще ти кажа-ти предполагам живееш в България, нама какво да се оплакваш че отпуската ти е била кофти-сам си си виновен, защото хем искаш евтина почивка, хем друг да ти организира почивката, а за пътищата няма какво да се оплакваш всички знаят какво става лятото-кофти е ама ако искаш нещо качествено да беше се организирал някъде в хотел all inclusive , да беше отишъл със самолет вместо да мърмориш ОБАЧЕ искаш да е евтино и готино еми не става така !
цитирай
2. wizardsblog - анонимен - sun :)
18.08.2009 09:41
анонимен написа:
Пич прочетох ти коментара много подробно... искаш да е евтино и готино еми не става така !

...чел си внимателно и пак не си разбрал-става така-става точно така,но на Несебър и проблема е точно в това,че се реши в последния момент това лято да се експериментира някъде другаде-не ми хареса,ще се оплаквам колкото си искам,защото аз си платих почивката....,а на хотел с all inclusive и самолет мога да ида с приятелката си,не с компания приятели!
цитирай
3. анонимен - sun :)
18.08.2009 10:32
pi4 nqma kak da spi6 za po 20 lv na ve4er i da ne si v semeina ku6ta tip hotel :) i vsi4ko da ti e ok
цитирай
4. анонимен - Прав си
18.08.2009 10:49
Е аз имах подобна ситуация преди 2 лета и ставаше дума точно за Китен и Приморско. По-добре да дам малко повече кинти и да отида в Слънчев Бряг (както и направих).

П.С. А ти защо не се обади, че си на морето :)
Поздрави,
Злати
цитирай
5. анонимен - Голямо мрънкане, голямо чудо :)
18.08.2009 10:49
Голямо мрънкане, голямо чудо :)
цитирай
6. анонимен - Съчувствам ти!
18.08.2009 11:02
Съчувствам ти,защото миналата година и мен така ме подлъгаха......................много страшно беше в този Китен,и сега настръхвам.И никак не беше евтино,което беше още по-лошо
цитирай
7. анонимен - с.Китен
18.08.2009 11:08
Ами и аз се излъгах да ида на китен миналото лято. Най-голямото ми учудване там беше, че вече е град. баирища, дупки, дюнери на всеки метър, в една къща дори ме посрещна 7 г. момиче с думите "квартира ли търсите?" Толкова много пари за толкова ДОЛНОПРОБНА БЪЛГАРСКА КУХНЯ НЕ СЪМ ДАВАЛ ДОРИ И В БЛАГОЕВГРАД!
За всичко описано в статията съм АБСОЛЮТНО съгласен!
А на автора ще кажа "Извинявай" че миналата година аз не се оплаках както тебе и не ти спестих ядовете! Продължавай в същият дух!
цитирай
8. анонимен - пич, оправи "ТЕНЕСИСТ&qu...
18.08.2009 11:08
пич, оправи "ТЕНЕСИСТ"-а, който вероятно играе тенИс. иначе почивката си е била твоя, мнението си е твое.. на който не му се чете, да не чете. и успех следващия път с предварителното проучване и избора
цитирай
9. анонимен - Момче, я се взми в ръце и стъпи реално ...
18.08.2009 11:11
Момче, я се взми в ръце и стъпи реално на земята! Почти всичко, от което си се оплакал е можело и е трябвало да се планира, това че не си го направил си е твой проблем. Това, че си се доверил на приятелите си също си е твой проблем. Време е да пораснеш и да разбереш, че на този свят всичко зависи от теб - както си го направиш, така ще е. Утре ако някой ти продаде счупена кола или разбит апартамент или ако женати се окаже не тази,за която си я мислил, то проблема си е изцяло в теб. Научи се да познаваш нещата такива каквито са, а не да живееш в своите фантазии и да очакваш целия свят да се грижи за твоя комфорт. Ти на коя планета живееш, че не знаеш за летните задръствания и по-специално за Петолъчката?!?! Даже едно от нещата, които казваш - "...средната възраст е 40 години...", запита ли се случайно защо е така?? Очевидно не ти е мястото там. Все едно да се качиш на градския транспорт и след това да плюеш шофьора защо спирал на всяка спирка, след като ти си си купил "билет за центъра". Това, че сте попаднали на кофти хазяйн донякъде си е ваша грешка, донякъде си е случайност..има къде къде по-дразнещи съседи, моли се някой ден да не попаднеш на такива. Както казах в началото - една почивка е толкова добра, колкото си я планирал. Винаги може да станат инциденти, но се взимаш в ръце и оправяш положението. Не е станало кой знае какво, не прави от мухата слон.
цитирай
10. анонимен - Бля-бля
18.08.2009 11:12
Приморско и Китен са еднакво смотани места които по нищо несе различават си мислят че са нещо изключително всъщност са пренаселени с селяни и чалгаджии
цитирай
11. анонимен - fem
18.08.2009 11:14
1.не си попаднал на място....има много добри семейни хотели на два етажа в българия.
2.където и да отидеш по света ще има 40 годишни с деца.все пак те не са "разпространени" само в българия ,така че няма да избягаш от това. не забравяй ,че и ти ще станеш на 40 и ще имаш деца!
3. мисля ,че почти навсякъде по света стаите се освобождават до 12ч на обяд,независимо в колко часа си се настанил.
4.наистина има още много какво да се иска от родните хотилиери,но това е положението за сега .
ако ни стиска отиваме навън да си караме почивката в някой спа- хотел ,ако ли не си" налягаме парцалите"и спим в родните гаражчета срещу 20 лв на вечер с включени в цената- подробен разказ за личния живот на собственика през миналия век+бонус паяжина с паяците и прочие.
цитирай
12. merkator - Трябва да си много объркан и забл...
18.08.2009 11:18
Трябва да си много объркан и заблуден млад човек за да си помислиш дори да почиваш в България?!?! :))))
цитирай
13. анонимен - sun :)
18.08.2009 11:24
Ок аз не ти казвам да не се оплакваш обаче от цялото това мърморене няма смисъл защото нищо няма да се промени -от мен да го знаеш! а иначе всеки може да си говори и да прави каквото си иска. Друг е въпроса че твоя експеримент се е оказал неуспешен.Какво да ти кажа случват се такива неща-лошото е че си се прецакал много яко иначе за другия път ще знаеш! Успех! :)
цитирай
14. анонимен - Толкова мърморене за един мъж е п...
18.08.2009 11:31
Толкова мърморене за един мъж е прекалено. Лека ирония - да, но чак толкова ....
цитирай
15. анонимен - Там, където си отседнал е било об...
18.08.2009 11:34
Там ,където си отседнал е било обикновенна частна квартира,а не хотел,защото в хотел пък било то и семеен цената за 2 нощувки /стая/ е не по-малко от 100лв.Частната квартира изобщо не е подходяща за голяма компания.Правилно ти е отговорил предния пишещ -хем евтино хем готино -просто не става/дори и в криза като сегашната.
цитирай
16. анонимен - Леко напрегнат на почивка...
18.08.2009 11:46
"семеен хотел" -нали не искахте служебните почивни станций където беше и подредено и сигурно
Улиците са тесни и не стават за ходене - нали пътя за Европа минава през Босфора - какво искате друго : и правите улици на Стара Загора освиниха "демократичните сили"
Отвсякъде вонеше на неизхвърлен отпадък - ББ дори не успя София да почисти, сега цяла българия е доста повече
"диско-барове"- колкото дискове, толокова барове
Ченгета по морето няма - полицайте чакат с радари по крайпътните заведения в прави участъци и ввидимост на километри но предвидливо сложена табела 40 / км/ч /
Директния маркетинг - нали индивидите "интегрират" обшеството - плащат на когото трябва и няма ДДС, Няма ХЕИ, а законот е
као врата кроз полье - кой е улаф минуе кроз нега
Петолъчката : 45 години стигат за петолъчки

Приятно!
цитирай
17. анонимен - Не си мисли че на Несебър е по разл...
18.08.2009 11:54
Не си мисли че на Несебър е по различно. И там няма къде да паркираш, и там няма полиция. И за там трябва да минеш през Петолъчката. Цените двойни на тези в Китен. Старата част - ужас. Сергии, магазини, капанчета - не можеш да видиш никакви забележителности. А излезеш ли от Несебър - започва адът наречен Слънчев бряг. Поне в Китен си минал по евтино.
цитирай
18. анонимен - Ако си живял в България последните ...
18.08.2009 13:25
Ако си живял в България последните десетина години щеше да знаеш, че Китен не е за всеки. Както и Златни пясъци и останалите курорти. Нямам представа защо си се навил на приключението "частна квартира" при условие, че си видял и условията какви са и хазяина и то преди да платиш. Никаква представа нямам как точно ти пречат онези средно 40 годишни хора да се забавляваш както ти си знаеш. Има една приказка, че на крива ракета космоса и пречи. Така и на тебе, заливчетата, хазяите, чалга дискотеките и пр. Все едно някой на сила те е накарал да си там и те е вързал здраво за да не можеш да отидеш на друго място. Нямам идея и какво е "тенесист". Вероятно е неграмотно написан "тенисист". В този смисъл и в духа на твоя пост аз пък:"Никога повече няма да чета и пиша коментари на неграмотни блогъри със съмнителни претенции" :)
цитирай
19. анонимен - Китен е меко казано "чалгаджийница"
18.08.2009 13:57
Когато бях малка баща ми ни водеше в Китен,беше невероятно красиво и спокойно,скоро съвсем случайно попаднах за малко там и се отвратих,нищо не е останало от красивото място,пълна селяния!!!
цитирай
20. анонимен - Angie
18.08.2009 14:21
Дааа, явно нещата не са мръднали от 30 години насам. В Китен винаги е било тъпо. Беше хиляди пъти по-хубаво в Приморско и ММЦ...докато не нахлу чалгата и там. Иначе в Приморско и аз съм спала в "петзвезден" преграден гараж с изглед към зеленчуковата градина и задължителна програма на "хазяина", ако се объркаш и решиш да седнеш в двора! Така че, всичко опира до манталитета на местните, който се оказва най-постоянната величина, която съм срещала. И един съвет от мен. Ако тази тенденция е запазена и по другите морски градчета, НИКОГА не експериментирай в ПОМОРИЕ!
цитирай
21. анонимен - da
18.08.2009 17:10
...20 leva ne e evtino ...za tup kurort v bulgaria kato kiten- mnogo si e selski wsichko tam ... kriza i evtini ceni ima samo po TV seko 3-to izrechenie e "krizata krizata"
цитирай
22. анонимен - po powod ciwreneto ti
18.08.2009 19:24
Кой знае какво жалко и нещастно същество си,като хазяина ти.Ами реви си сам.Като нямаш пари си стой в къщи.Голяма почивка-2 дена,няма що!
цитирай
23. wizardsblog - Отговор към всички!
18.08.2009 19:31
Благодаря ви за мненията.И най-леката нотка на съмнение се изпари в мен-разни хора,разни идеали,това е!
"Тенисист" е правилното да,поправено е-благодаря за градивната критика,умея да пиша грамотно,но всеки допуска грешки,каквато беше и тази да ида да почивам на гореспоменатото място.
Мнението си е лично мое,съобразено е с моята представа за добра почивка и не разбирам защо изобщо сравнявате моето мнение с вашите преживявания-това са две различни неща!
Точно за 12 лв. на вечер миналата година бях на Несебър,на бунгала-може да е било мизерно,но аз съм там с компания приятели,дайте ни маса и музика...не щем вани и плазми :)))-кой каза че не може да е весело с малко пари?!
В Поморие бях за ден миналата година и никога повече няма да се заседя там за повече.
цитирай
24. wizardsblog - 23. анонимен - po powod ciwreneto ti
18.08.2009 19:35
анонимен написа:
Кой знае какво жалко и нещастно същество си,като хазяина ти.Ами реви си сам.Като нямаш пари си стой в къщи.Голяма почивка-2 дена,няма що!


Добре,че беше ти та да ме анализираш и да ми направиш цялостен профил по един пост изразяващ преживяване...не бяха 2 дни,а 4-2 дни бях в скапания Китен и преди да пишеш чети,ако не ти се чете-прав ти път,на никой не съм сложил вилата да се съобразява с мен и мнението ми!
цитирай
25. tili - Никога не ходя в Китен,
25.08.2009 15:55
но постът е полезен като информация. Всеки да си прави изводите. Анонимниците сигурно са из хазяйските среди ;-)))
цитирай
26. wizardsblog - tili
25.08.2009 16:05
От които и среди да са вече няма значение-коментари от анонимни няма да се толерират-моето мнение е такова-ако си достатъчно убеден в това,което пишеш(изразяваш като мнение),значи не е проблем да застанеш зад него с името си :)))
...а лятото все още не си е заминало и мисля да поправя "грешката" с Китен на едно вече доказало себе си място по Черноморието ни в края на тази седмица :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wizardsblog
Категория: Технологии
Прочетен: 309393
Постинги: 90
Коментари: 190
Гласове: 4551
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930