Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 10:35 - Wikileaks или как да извадиш птичка от ръкава си!
Автор: wizardsblog Категория: Технологии   
Прочетен: 2507 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поради прекаления шум около този сайт, чак и аз се събудих...Какво повече и трябва на съвременната българска "разследваща" журналистика-имаме скандал, високи технологии(сиреч интернет-базиран продукт) и уж "секретни", "уличаващи" документи-3 от най-важните съставки за ежедневния сутрешен бълвоч, по която и да е от 3-те ни ефирни телевизии.Ами писна ми майна...писна ми сериозно-не мога да ги гледам вече!Пия си най-спокойно кафето пред телевизора и кого виждат очите ми...не не е Цецо...и Бойко не е...и Калинчето не е...за мое по-голямо учудване дори не беше и "извънредно пряко включване от """"гореща"""" точка", в които най-често най-гореща е "онази-точка" на репортерката...та виждам американския посланик ухилен до уши.И ми стана интересно-безкрайно интересно какво ще ни излъже днес той, но след третия въпрос въпрос на бледите копия на човека "имаме новина" се оказа, че няма да ни излъже нищо ново.Почувствах се даже леко прецакан...всъщност ако и вие се замислите и вие ще се почувствате леко прецакани...
Как аджеба ще излезе военния министър на коя да е държава, преди появяването на каква да е информация, където и да е, за да ни подскаже, че можем да се разсърдим на това, което ще прочетем, още преди да сме го прочели?
И тук не става дума за кой да е военен министър, а за военния министър на САЩ?!
Та нали уж бяха най-развитата във всяко отношение, най-вече технологично, държава в света...излиза той и се мъчи да ме убеди, че видиш ли, най-мощната държава в света е безсилна пред една електронна страница, пред няколко IP-та, пред стотина сървъра и пред един смешник, който се води автор на сайта.Мирише ми на нещо гнило...и това определено не е от биометричните данни на българските политици...
Не знам защо, но първата асоциация, която изникна в главата ми, свързва този случай с техниката на илюзионистите-привличат ти вниманието към дясната ръка и в следващия момент, неусетно как от левия ръкав е излязъл и се готви за излизане гълъб...казват му още "канзаска врътка"(за хората, които са гледали "Късметът на Слевин").
Мятат ни здраво, както обикновено...и съвсем скоро ще разберем цвета на гълъба от левия ръкав...
...и междувременно спирам да пия кафе, гледайки сутрешните блокове..."Dirty jobs" по Discovery e в пъти по-интересно!


Тагове:   как,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. phoenix2000 - Отдавна властта не се гради вече с ...
02.12.2010 10:49
Отдавна властта не се гради вече с насилие, а с манипулация, която е сестрата на думата демокрация. Къде да е по лесна манипулацията отколкото в интернет, няй лесната за манипулации медия.
цитирай
2. rustam - завиждам ти
02.12.2010 19:14
че можеш да гледаш тези тези сутришни блогове(
всъщност в колко почват?
цитирай
3. wizardsblog - rustam
03.12.2010 10:20
"Гледане" е силно казано-клепя втрещен, чудейки се какво осмисля стремежа им към оформяне на сензации от всевъзможни глупости.
Цветков беше поне забавен...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wizardsblog
Категория: Технологии
Прочетен: 309019
Постинги: 90
Коментари: 190
Гласове: 4551
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031