Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2018 21:24 - Windows XP (professional или SP3) activation loop - решение!
Автор: wizardsblog Категория: Технологии   
Прочетен: 2632 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
4 години след спиране на поддръжката на Windows XP от страна на Microsoft, все още се намират доста stand-alone машинки(не виртуалки Omg) с инсталиран и работещ чудесно Windows XP, поради някои особености на фирмената ИТ флора и фауна...

Та, какъв е случая - абсолютно легална инсталация на машинка Lenovo M58, която обаче не беше активирана навреме, отново поради особеностите на фирмената флора и фауна...

Изтече Trial-a и се сблъсках челно с затворения кръг(activation loop) - получаваш съобщение веднага след Log in - "WIndows activation required"(или нещо от сорта) и при натискане на Yes - иска продуктов ключ, при натискано на No - обратно Log off....и така до безкрай.
Интересното е, че абсолютно легалния ключ на абсолютно легалния инсталационен диск не сработи - никога - дори и при опцията за обаждане по телефоните на Майкрософт за България, където си "говорих" с разни IVR-и със заучени фрази...не получих Confirmation ID, което да задоволи прищевките на влезлия в магическия активационен кръг компютър.
След легалните методи....дойде време за нелегалните.

И се почна - в 99% от случаите, описани в разни help или съпорт сайтове се посочваше едно и също: Safe mode - > regedit и мазане в Oobetimer-a...

Пробвах 167 321 "нелегални, но отбелязани като 100% sure ключа, пак без успех...

Стигна се дотам, че дори Виндоуса повярва, че е активиран, но като натиснеш Ok и те излогва (wtf?!).


Единственото работещо решение, криещо се в онзи един процент, който не ме натикваше в регистратурата на сбозения комп, се оказа работещо, а именно:

1. Ако не сте с локален Administrator няма да стане(както в моя случай - бях с юзър от Админ групата, но нямаше шанс) - затова Disable на Autologin-юзърите, освен на Admnistrator.

2. Вземате си инсталационния Windows XP диск и го пъхвате нежно в CD-то на болния комп.

3. Преди да натиснете Ok на Activation loop прозореца, натискате Winkey+U, за да излезе Narrator менюто, в което има закачлив линк към Microsoft web store - натискате и воала отваря ви се сайт през браузър - ако браузъра по подразбиране е Internet explorer(или който и да е друг), просто пишете C:/Windows/explorer.exe и се появява всичко необходимо - експлорър и иконки.

4. Влизате в My computer и отваряте CD-то с инсталационния Windows (не, не го стартирате, а цъквате десен бутон с мишката върху CD Drive  и избирате Open, за да видите какво има в диска).

5. Там се мъдри гордо папка Support, а в нея има папка Tools - copy/paste някъде в компа, без значение.

6. В папка Tools има файл Deploy.cab, който разархивирате и след това откривате в папката с разархивирани файлове Sysprep - те това е ключа за палатката.

7. Стартирате Sysprep и избирате бутона Factory   - след няколко минути компютъра се рестартира сам и о чудоооо - активиран и излязъл от магическия кръг....

Ако на някой му е чудно защо изхабих толкова време да напиша всичко това - изгубих много повече, за да намеря този работещ вариант и просто не искам да го забравя.

Наздраве!



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wizardsblog
Категория: Технологии
Прочетен: 309564
Постинги: 90
Коментари: 190
Гласове: 4551
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930